Fejlesztik a lovas turizmust Keszthelyen, amelynek mi is részesei vagyunk. Mi leszünk a lovas szolgáltató a projektben! A cikk a képre kattintva nyílik:

A Zalai Hírlap beszámolója a Szentgyörgyvári Lovas Napokról

http://zaol.hu/keszthely/lovasnapok-szentgyorgyvaron-1634854

2014. július 19 és 20. között rendezik meg a hagyományos Szentgyörgyvári Lovas Napokat. 

2014. július 12-én szombaton a Szentgyörgyvári Lipicai Ménes 2 fogattal és egy omnibusszal vett részt a Keszthelyi Fest rendezvény keretein belül tartott Huszár felvonuláson. 

http://zaol.hu/keszthely/buli-es-tradicio-1633754

2014. július 10-én a Kossuth Rádió Hajnal táj című műsorában Forgács Zoltán nyilatkozott a fogathajtásról. 

http://lovasprogram.eu/upload/lovasprogram.eu/files/lipicai_-_forgacs_zoltan.mp3

Sajtóközlemény 2013.05. 24 Keszthely

Régi idők utazása Keszthelyen – Városnézés Omnibusszal

Az idei évtől egyedi és látványos közlekedési eszközzel találkoznak, akik Keszthelyre látogatnak. A városi tömegközlekedés legrégebbi formáját az Omnibuszozást keltette életre Európai Uniós támogatással Forgács Zoltán a Szentgyörgyvári Lipicai Ménes tulajdonosa.

Az omnibusz ló vontatta közforgalmú közlekedési eszköz, az autóbusz és a trolibusz őse, a lóvasút mellett a 19. századi városi tömegközlekedés legfontosabb eszköze volt.

Keszthelyen a nyári szezonban a turistáknak lehetősége lesz kipróbálni ezt a közlekedési formát, hiszen Tóth Alajos magyar hintógyártó kreativitásának köszönhetően a korhű formát megtartva korszerű közlekedési eszközt alkotott.

Tervek szerint az omnibusz járatokkal lehetőség lesz keszthelyi városnézésre, a környék nevezetességeinek megtekintésére, illetve akár egyedi túrák lebonyolítására. Az Omnibuszokat magyar tenyésztésű, gyönyörű lipicai lovak húzzák, így garantálva a felejthetetlen időutazást.

Az egykori pesti nóta szavaival: „Éjjel az omnibusz tetején – emlékszel, kicsikém? – de csuda volt!”

További információ:

+ 36 30 8349594,  + 36 30342 1586